vrijdag 8 november 2013

Broodpudding

Een van mijn lievelingstussendoortjes is broodpudding. De geur alleen al doet mij watertanden. Je kan er verschillende versies van maken afhankelijk van wat je al dan niet lust. Hieronder vind je het recept dat ik altijd maak, met onderaan nog een aantal tips van hoe je het, naar smaak, nog naar een hoger niveau kan brengen.





Wat heb je nodig ?

  • grote kom
  • springvorm/bakvorm
  • weegschaal
Ingrediënten :
  • 300 g oud wit brood (of bruin brood, of een mengeling)
  • 1/2 l melk
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 150 g rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 50 g vanillebloem
  • 2 appels
Hoe maak je het ?
  • Warm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het brood in stukjes (ongeveer 1 à 2 cm³) en doe ze in een grote kom.
  • Maak de melk lauw en voeg er de suiker aan toe.
  • Giet dit mengsel over het brood.
  • Kluts nu de eieren en giet dit ook over het brood.
  • Laat het brood weken.
  • Plet daarna met een vork totdat je een dikke brei bekomt.
  • Doe er de vanillebloem, rozijnen en  kaneel bij.
  • Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de appels bij het mengsel en meng goed.
  • Vet een bakvorm goed in en doe het mengsel er in. Strijk iet of wat glad.
  • Bak ongeveer 45 min. in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen. (Is natuurlijk ook lekker lauw)

TIPS :
  • De hoeveelheid rozijnen kan je naar smaak aanpassen : geen, minder of meer.
  • Je kan er ook enkele schellen peperkoek aan toevoegen.
  • Je kan eventueel ook twee eetlepels honing er bij doen.
  • Eventueel kan je er ook nog een eetlepel cacaopoeder aan toevoegen.
Smakelijk !!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten