zondag 3 november 2013

Ultieme chocoladecupcakes

In het kookboek staat :

Vochtige chocoladecupcakes met een royale laag chocoladeroom : 
het toppunt van genot !
U kunt de cupcakes een dag van tevoren bakken - perfect dus voor een verjaardagsfeest

Dus ik kon bijna niet anders dan deze eens te maken. Ze zijn echt overheerlijk en al bij al niet zo veel werk aan. (Het grootste werk is het zeven van de bloemsuiker).

Wat heb je nodig ?
  • muffinplaat voor 12 cakejes
  • 12 papieren vormpjes
  • zeef om bloem ed te zeven
  • rooster
  • pan
  • hittebestendige kom
  • kom
  • spuitzak
Ingrediënten voor 12 cupcakes
  • voor de cakejes
    • 115 g zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 eetlepel cacaopoeder
    • 115 g zachte boter
    • 115 g fijne kristalsuiker
    • 2 grote eieren, losgeklopt
    • 50 g pure chocolade, gesmolten
  • voor het glazuur
    • 150 g pure chocolade, in stukjes
    • 200 ml slagroom
    • 140 g zachte boter
    • 280 g poedersuiker, gezeefd
    • chocoladefiguurtjes, ... ter garnering (naar keuze)
Werkwijze :
  • Warm de oven voor op 180°C. 
  • Leg de papieren vormpjes in de muffinplaat.
  • Zeef het zelfrijzende bakmeel met het bakpoeder en de cacao boven een grote kom. 
  • Voeg de boter, kristalsuiker en de eieren toe en klop ze tot een glad deeg.
  • Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi gerezen zijn en veerkrachtig aanvoelen.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Laat voor het glazuur de chocolade smelten in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes kokend water. 
  • Verwarm in een steelpan de slagroom tot het kookpunt en schenk hem over de chocolade.
  • Roer het mengsel glad en laat het afkoelen en dikker worden gedurende 20 minuten. 
  • Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker tot een glad mengsel.
  • Klop het chocolademengsel er door en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Doe het glazuur in een spuitzak met stervormige spuitmond
  • Spuit opo elke cupcake een spiraalvormige toef.
  • Garneer met de chocoladefiguurtjes.
Smakelijk !!!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten