zaterdag 10 oktober 2015

Overheerlijke brownies

Het recept van deze brownies komt oorspronkelijk uit een recept voor een overheerlijke taart met biscuit, mangomousse en brownieblokjes. De brownieblokjes waren echter zo lekker dat ik dit recept nu gebruik om gewone brownies te maken. Het deeg is vrij lopend wanneer je het in de vorm giet, maar hetgeen na 45 minuten uit de oven komt is absoluut niet te versmaden!


Wat heb je nodig ?
  • 125 g pure chocolade
  • 100 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 2  eieren
  • 250 ml melk
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 10 g cacaopoeder
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Hak de chocolade fijn, smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. 
  • Meng in een kom de suiker met de eieren en de melk. 
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en roer door het melkmengsel. 
  • Spatel de massa door de chocolade. 
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. 
  • Bak de brownie in de oven in circa 45 minuten gaar. 
  • Haal de brownie uit de vorm, verwijder het bakpapier, laat afkoelen en snijd in blokjes.
SMAKELIJK !!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten