donderdag 27 augustus 2015

Banketbakkersroom

Heel wat recepten in de dessertwereld maken gebruik van banketbakkersroom. Onderstaand een lekker en gemakkelijk recept.

Wat heb je nodig ?
  • 1 liter melk
  • 8 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 100 g vanillesuiker
  • 200 g bloem/puddingpoeder/maïzena
Hoe maak je het ?
  • Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker wit schuimig en voeg het puddingpoeder toe.
  • Klop nog eens goed door.
  • Breng de melk voorzichtig aan de kook.
  • Neem van het vuur en giet bij het eiermengsel.
  • Meng goed en giet het mengsel terug in de warme pan.
  • Zet op een laag vuurtje.
  • Laat de crème even doorkoken tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Neem van het vuur en laat afkoelen onder plastic huishoudfolie. (zo komt er geen vel op de banketbakkersroom)
SMAKELIJK !!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten