zaterdag 26 oktober 2013

Madeleines

Ik heb onlangs een heel lekker recept voor Madeleines weten te pakken krijgen. Ook dit is geen moeilijk recept en zeer snel klaar.



Wat heb je nodig ?

  • één kom
  • bakvorm voor twaalf madeleintjes. Ik gebruik een bakvorm om ronde cakejes/muffins te maken.


Wat heb je nodig voor ongeveer 12 stuks ?

  • 100 g gesmolten of vloeibare boter
  • 100 g bloem
  • 100 g kristalsuiker
  • 4 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • eventueel het sap van 1/4 limoen (ik gebruik dit niet)
Werkwijze :
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Meng de bloem, de suiker en het bakpoeder.
  • Roer de eieren erdoor en meng goed.
  • Doe de boter er bij. De boter mag niet warm zijn anders beginnen de eieren al te binden.
  • Eventueel kan je het limoensap er bij doen.
  • Vul de madeleinvormpjes met het deeg. Dit kan gemakkelijk met één of twee lepels.
  • Bak de madeleintjes 8 à 10 minuten in de oven
  • Laat afkoelen op een rooster.

Tip : wil je een hele hoop cakejes maken, dan kan dat gemakkelijk in dezelfde vorm. Als je ze uit de oven haalt, kan je ze er gemakkelijk uitschudden en opnieuw vullen.

Smakelijk !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten