zaterdag 10 oktober 2015

Amandelbrood

Mijn mama eet enorm graag het amandelbrood (amandelkoekjes) van Jules de Strooper. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een recept om die zelf te maken. Het deeg maak je een dag van tevoren (bijvoorbeeld 'savonds) en de koekjes bak je dan de volgende dag af. Je moet dit minstens 6 uren vooraf maken zodat het deeg tijd heeft om op te stijven zodat je er gemakkelijk koekjes van kunt snijden. Wederom is dit helemaal geen moeilijk recept en is het resultaat verrukkelijk !


Wat heb je nodig ?
  • 40 g boter, op kamertemperatuur
  • 80 g bruine suiker (donkere cassonade)
  • 120 g bloem
  • 30 g amandelen (hele amandelen of amandelschilfers)
  • 20 g water

Hoe maak je het ?
  • Als je hele amandelen gebruikt, week ze dan een half uur in water. Bij amandelschilfers is dit niet nodig.
  • Giet 20 g water in een steelpan en voeg de bruine suiker toe.
  • Smelt de massa op een zacht vuurtje al roerend met een klopper tot de suiker gesmolten is. (als je geen suikerkristallen meer ziet)
  • Neem de pan van het vuur.
  • Meng er de zachte boter door met behulp van de klopper.
  • Doe de bloem bij dit mengsel en roer goed tot je geen bloem meer ziet. Het deeg zal loskomen van de bodem van de pan en al vrij stevig zijn.
  • Giet het water van de amandelen weg en dep ze droog (bij hele amandelen).
  • Meng de amandelen of amandelschilfers onder het deeg.
  • Vorm van het deeg een balk van 4 op 6 cm/
  • Verpak het in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
  • Warm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd met een lang en vlijmscherp mes de volgende dag fijne plakjes af van het deeg. (hoe dunner, hoe verfijnder ze er gaan uitzien)
  • Leg ze op een bakplaat en bak ze 8 minuten op 175 °C.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen op de bakplaat vooraleer je ze eraf neemt.


SMAKELIJK !!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten