zaterdag 31 januari 2015

Notenpalmiers

Palmiers zijn gerolde bladerdeegkoekjes. Deze notenpalmiers zijn gevuld met een mengeling van pecannoten, bresiliennenootjes en rietsuiker. Kleine, knapperige koekjes voor bij de koffie.



Wat heb je nodig voor ongeveer 20 stuks ?

  • rol kant en klare bladerdeeg
  • 50 g pecannoten
  • 10 g bresiliennenootjes
  • 3 el rietsuiker
  • 1 eiwit, licht losgeklopt
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd uit de bladerdeeg een rechthoek van ongeveer 23 op 26 cm. Je kan dit doen door aan de vier zijkanten telkens een reep af te snijden.
  • Hak de pecannoten in stukjes.
  • Meng de noten en suiker in een kom.
  • Bestrijk de rechthoek uit bladerdeeg met het losgeklopte eiwit en bestrooi het met driekwart van het noten-suikermengsel. (Je hebt zeker niet alle eiwit nodig)
  • Vouw de lange zijden van het deeg naar binnen zodat beide halverwege het midden komen.
  • Vouw het deeg nogmaals op deze manier, maar laat de zijden elkaar dan in het midden raken.
  • Bestrijk het deeg met nog wat eiwit en bestrooi het met het resterende noten-suikermengsel.
  • Vouw het deeg in de lengte dubbel. (In de richting dus waar je de vorige keren ook al gevouwen hebt.)
  • Je bekomt nu dus een "rol" van 26 cm lang.
  • Snijd deze rol in ongeveer 20 stukjes met een scherp mes.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat (of werk met bakpapier).
  • Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, keer ze om en bak nog eens 5 minuten.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.
SMAKELIJK !!!!

TIP : met de overschotjes bladerdeeg kan je nog mini chocoladecroissants maken. Snijd elk stukje bladerdeeg in twee, zodat je in totaal acht 'driehoekjes' bekomt. Besmeer elk stuk met wat los geklopt ei (overschot van eiwit met afgezonderde eidooier van hierboven) Leg op de basis van elke driehoek een klein stukje chocolade en rol de driehoek op naar de punt toe. Leg op een bakplaat met de punt naar beneden zodat deze niet kan opkrullen tijdens het bakken en besmeer nogmaals met het los geklopte ei. Bak in 10 minuten in de voorverwarmde oven van 200 °C.

Nogmaals SMAKELIJK !!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten