zaterdag 16 april 2016

Pompoentaart

Wat te maken met pompoen, buiten de welbekende pompoensoep ? Pompoentaart bijvoorbeeld, of pompoencake met chocolade ... Hieronder staat het recept voor een hele lekkere pompoentaart. Dit is een zoete taart en dus ideaal voor bij de koffie of als dessert. In dit recept maken we ook de taartbodem zelf, maar mocht je niet veel tijd/zin hebben, kan je misschien ook wel werken met een voorverpakte rol kruimeldeeg.


Wat heb je nodig voor het deeg ?

  • 200 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 ei
  • 1 koffielepel zout
  • 1 eetlepel suiker
Wat heb je nodig voor de vulling ?
  • 600 g vruchtvlees van een pompoen
  • 100 ml water
  • 150 g suiker
  • 1,5 el maïszetmeel
  • 150 ml room
  • 2 el zure room
  • beetje citroensap
  • 4 eieren
  • cayennepeper (eventueel)
Hoe maak je het ?
  • We maken eerst het deeg.
  • Meng de bloem met de boter, het ei, het zout en de suiker.
  • Kneed tot een soepel deeg.
  • Verpak het in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  • Snij de pompoen in blokjes. 
  • Doe ze met 100 ml water in een pan en laat 20 minuten zachtjes garen.
  • Laat uitlekken in een zeef, maar vang het kookvocht op.
  • Pureer de uitgelekte pompoen en laat afkoelen.
  • Roer er, als de puree te droog is, wat van het kookvocht door.
  • Meng de puree met de suiker, het maïszetmeel, de zure room, het citroensap en een weinig cayennepeper.
  • Klop de eieren los met de roer en roer ze erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm van ongeveer 26 cm diameter.
  • Giet de vulling in de vorm.
  • Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen in de vorm.
SMAKELIJK !!!!!!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten