vrijdag 15 november 2013

Vanillecupcakes

Deze zagen er in het kookboek heel erg lekker uit. En wat blijkt : dat zijn ze ook :D
Ik heb de topping, zoals aangegeven in het recept er opgestreken met een mes. Ik had echter redelijk wat mengsel over dus je kan het net zo goed er op spuiten met een spuitzak.


Wat heb je nodig voor 12 cakejes ?
  • 175 g zachte boter
  • 175 g kristalsuiker
  • 3 grote eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-essence (kan je o.a. kopen in de colruyt)
  • 175 g zelfrijzende bloem
Wat heb je nodig voor het glazuur ?
  • 150 g zachte boter
  • 3 eetlepels slagroom of melk
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 300 g poedersuiker, gezeefd
  • eventueel versiering
Hoe maak je deze verrukkelijke cupcakes ?
  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Leg 12 papieren vormpjes in een muffinplaat.
  • Klop in een kom de boter met de suiker tot een licht en romig mengsel. 
  • Klop, geleidelijk, de eieren en de vanille-essence erdoor. 
  • Zeef de zelfrijzende bloem erboven en spatel het er voorzichtig door.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een rooster (ze zouden veerkrachtig moeten aanvoelen)
  • Voor het glazuur doe je de boter in een kom en klop je hem met een elektrische mixer licht en romig in 2-3 minuten.
  • Klop de slagroom/melk en de vanille erdoor.
  • Klop geleidelijk aan de poedersuiker erdoor.
  • Blijf kloppen tot je een lichte en luchtige botercrème hebt.
  • Bestrijk de cupcakes met de crème. (of doe de crème in een spuitzak en maak spiraaltjes boven op elke cupcake)
  • Versier eventueel.
Je kan deze het best bewaren in de koelkast of op een koele plaats (anders smelt de crème en loopt hij af de cakejes)

SMAKELIJK !!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten