vrijdag 19 december 2014

Dubbele chocolademuffins

Tijdens het blokken kan zowel iets bakken als het vers uit de oven opeten, deugd doen !
Bij deze een recept dat rap klaar is en je zowel warm, lauw en koud kan opeten. De hoeveelheid witte chocolade kan je natuurlijk naar smaak aanpassen.



Wat heb je nodig voor 12 muffins ?

  • 225 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • snuifje zout
  • 80 g lichtbruine suiker
  • 250 g witte chocolade (in stukjes)
  • 2 eieren
  • 300 ml room
  • 6 el zonnebloemolie (of maïsolie, ...)
  • muffinvorm voor 12 muffins
  • 12 papieren muffinvormpjes
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed een muffinvorm met 12 papieren vormpjes.
  • Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in een grote kom.
  • Meng de suiker en de witte chcolade (in stukjes) erdoor.
  • Klop in een andere kom de eieren licht los.
  • Klop de room en de zonnebloemolie door dit eiermengsel.
  • Maak een kuiltje in het midden van het droge mengsel en giet het vloeibare mengsel erin.
  • Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is. Zeker niet te lang roeren !
  • Schep het beslag in de vormpjes. Dit gaat zeer gemakkelijk met een ijsschep.
  • Bak de muffins 20 minuten in de oven.
  • Laat ze 5 minuten afkoelen en serveer ze warm of laat verder afkoelen op een taartrooster.
SMAKELIJK !!!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten