vrijdag 4 juli 2014

Tiramisu-cupcakes

Cupcakes die juist naar tiramisu smaken : een droom. Aan het recept dat ik gevonden had, heb ik toch enkele aanpassingen gedaan waardoor het resultaat hemels is. Ter ere van de match België - Zuid-Korea heb ik er Belgische vlagjes bijgemaakt van marsepein (zwart) en fondant (geel en rood).


Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?

  • 115 g zachte boter
  • 115 g lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 115 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 4 lange vingers
  • tas koffie
  • 250 g mascarpone
  • 85 g kristalsuiker
  • 2 eetlepels amaretto
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinplaat.
  • Klop in een kom de boter, de lichtbruine suiker en de eieren tot een licht en romig beslag.
  • Voeg de zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel en klop goed door.
  • Dompel de lange vingers in de koffie tot ze doordrenkt zijn en laat een beetje uitlekken.
  • Voeg de lange vingers toe aan het mengsel en klop nog een laatste keer goed door.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes 15 à 20 minuten in de oven tot ze mooi gerezen zijn en veerkrachtig aanvoelen.
  • Laat de cupcakes afkoelen.
  • Voor het glazuur meng je de mascarpone met de kristalsuiker en de amaretto.
  • Bestrijk de afgekoelde cupcakes met dit glazuur en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Smakelijk !!!!!




1 opmerking:

  1. Gewéldig recept. Ik heb heel wat kookwebsites doorspit op zoek naar tiramisu-cupcakes waar ook echt lange vingers in zitten, en dit is het ideale recept. Ik heb zelfs gewaagd om er nog wat meer lange vingers in te doen :)

    BeantwoordenVerwijderen