dinsdag 22 september 2015

Heerlijk eenvoudige chocoladetruffels

Met dit recept maak je tussen de 40 en 50 truffels die net iets groter zijn dan een ordinaire knikker. Het resultaat dat je bekomt is echter verre van ordinair !! Vrij eenvoudig als je eens de handen uit de mouwen wilt steken.



Wat heb je nodig voor 45 chocoladetruffeltjes ?

  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eierdooiers (met de eiwitten kan je bijvoorbeeld kokosmakronen maken)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 225 g chocolade
  • cacaopoeder
  • bloemsuiker
Hoe maak je ze ?
  • Meng in een kom de boter, eidooiers en suiker.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Laat enkele minuten afkoelen.
  • Meng de chocolade met het boter-ei-suiker-mengsel en klop met een mixer tot een romig mengsel.
  • Laat een uurtje opstijven in de koelkast en klop het mengsel opnieuw met een mixer.
  • Strijk het mengsel uit op een (bak)plaat en laat nogmaals opstijven in de koelkast. (Een uur of twee zouden moeten volstaan)
  • Snijd het dan in blokjes die ongeveer de gewenste grootte van de truffels hebben.
  • Vorm/draai er met de toppen van je vingers bolletjes van. (TIP : gebruik de toppen van je vingers en niet je handpalmen want dan verlies je veel minder chocolade en blijven je handen net iets properder)
  • Meng in een kommetje wat cacaopoeder en bloemsuiker tot je de gewenste kleur van je truffels hebt. (Ik doe voor 1 koffielepel cacaopoeder 1 koffielepel bloemsuiker)
  • Wentel de truffelbolletjes in dit mengsel en leg ze op een serveerschaal of steek ze in geschenkzakjes om cadeau te geven.
SMAKELIJK !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten