zaterdag 21 maart 2015

Tarte Tatin met zelfgemaakte ijscrème

Tarte Tatin is een omgekeerde appeltaart die per ongeluk is gecreëerd door de Franse zussen Stéphanie en Caroline Tatin. Ze bevat naast appels ook rozijnen en een vleugje kaneel. Tarte Tatin wordt warm gegeten met een bolletje ijscrème bij. Zowel (zelfgemaakt !) vanille-ijs of speculoosijs smaken er heerlijk bij !

 


Wat heb je nodig ?

  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 5 grote appels
  • 100 g rozijnen
  • 150 g suiker
  • 75 g boter
  • vleugje kaneel
Hoe maak je het ?
  • Laat de rozijnen een uur weken in lauw water.
  • Warm de oven voor op 160 °C.
  • Smelt de boter en doe ze in een taartvorm met lage rand.
  • Strooi er de suiker over en laat enkele minuten karameliseren in de oven.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes.
  • Leg de appels zo dicht mogelijk tegen elkaar in de taartvorm.
  • Bestrooi eventueel met een vleugje kaneel.
  • Dep de rozijnen wat droog en strooi ze over de appels.
  • Laat de taart een uur bakken in de oven.
  • Neem de taart uit de oven en verhoog de temperatuur tot 180°C.
  • Leg het vel bladerdeeg over de appels.
  • Duw de randen van het bladerdeeg die over de rand van de taartvorm hangen tot tegen de bodem.
  • Prik enkele gaten in het bladerdeeg met een vork.
  • Bak de taart in 20 à 25 minuten gaar.
  • Keer de taart om op een taartschotel, snijd in stukken en serveer warm met een bolletje ijs.
SMAKELIJK !!!!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten