vrijdag 20 februari 2015

Franse beignets met frambozensaus

Deze Franse beignets lijken een beetje op oliebollen, in die zin dat ze rond zijn en ook in olie gebakken worden. Het deeg trekt echter veel meer op soezendeeg.



Wat heb je nodig voor ongeveer 24 stuks?

  • 90 g boter
  • 200 ml water
  • 90 g bloem
  • 2 eieren
  • frambozencoulis
  • bloemsuiker
  • olie om in te frituren
Hoe maak je het ?
  • Doe voor de frambozensaus de frambozencoulis in een potje en voeg bloemsuiker toe tot de gewenste consistentie bereikt is.
  • Verhit de boter en het water in een pan tot de boter gesmolten is op een middelhoog vuur.
  • Draai het vuur hoger en breng het mengsel vlug aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, stort de bloem er bij en klop tot het mengsel de bloem heeft opgenomen.
  • Plaat de pan terug op het vuur, terwijl je blijft roeren !
  • Roer tot het mengsel een bal vormt en van de bodem loskomt. Dit gebeurt normaal gezien binnen een paar seconden.
  • Neem terug van het vuur en laat enkele minuten rusten.
  • Klop er de eieren een voor een door tot ze volledig door het mengsel opgenomen zijn.
  • Verhit de olie in een geschikte pan tot 190 °C.
  • Werk in porties. Laat flinke theelepels van het beslag in de olie zakken en frituur de beignets tot ze boven komen drijven en aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapier.
  • Sprenkel de saus over de beignets en bestrooi ze met bloemsuiker.
SMAKELIJK !!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten