vrijdag 22 augustus 2014

Chocolademacarons

Aangezien ze hier thuis heel graag chocolade eten en ik al een tijdje eens macarons wou maken, heb ik dan maar besloten om chocolademacarons te maken. Na de bokkenpootjes was het het tweede beste dat ze in weken gegeten hadden... Een heerlijk dessert dus en al bij al niet zo moeilijk om te maken. Handig is wel als je een keukenrobot hebt. Zonder gaat natuurlijk ook, maar dan zal je de mixer heel lang moeten vasthouden.





Wat heb je nodig voor 20 middelgrote macarons ?

  • 130 g poedersuiker
  • 130 g amandelpoeder
  • 3 eiwitten
  • 100 g kristalsuiker
  • 40 g cacaopoeder
Wat heb je nodig voor de ganache ?
  • 200 g fondantchocolade
  • 120 g room
  • 40 g ongezouten boerenboter
  • 20 g cacaopoeder
Hoe maak je het ?
  • Zeef de poedersuiker, het amandelpoeder en het cacaopoeder.
  • Klop de 3 eiwitten goed op tot ze stijf en glanzend zijn.
  • Voeg de kristalsuiker beetje bij beetje toe aan de eiwitten terwijl je goed opklopt.
  • Roer nu met een pannenlikker voorzichtig, zodat je de lucht niet uit de eiwitten klopt, de poedersuiker, het amandelpoeder en de cacaopoeder in beetjes door het eiwit.
  • Doe dit mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en spuit rondjes van 1 à 1,5 cm hoog die ongeveer even groot zijn qua diameter. 
  • LET OP : Zorg er voor dat je macarons niet eindigen met een toefje op de bovenkant. De rest van het werk zal heel wat vergemakkelijken als ze zo goed als plat zijn vanboven.
  • Laat ze op kamertemperatuur 'drogen' gedurende een uurtje.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bak de macarons 15 minuten als het kleintjes zijn (3 cm diameter) of 25 minuten als het grote zijn (5 cm diameter)
  • Laat goed afkoelen vooraleer je ze losmaakt van het bakpapier.

  • Breek/Snij de chocolade in kleine stukjes en doe ze in de kom van de keukenrobot samen met het cacaopoeder.
  • Laat de room koken en giet deze over de chocolade.
  • Meng dit mengsel op redelijk hoge snelheid en voeg ondertussen de boter toe in kleine stukjes.
  • Mix goed na tot het een vrij stevig en glanzend mengsel is.
  • Doe dit mengsel ook in een spuitzak, dit keer met een gekarteld spuitmondje.

  • Leg de helft van de macarons met de platte kant naar boven en spuit er genoeg van het mengsel op.
  • Leg de andere helft van de macarons er dan op.
  • Plaats enige tijd in de koelkast zodat het mengsel mooi opstijft.
SMAKELIJK !!!! Deze macarons kan je gerust een dag of twee dagen op voorhand maken en in de koelkast bewaren !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten